2020. aug.
31
  Lezárult a határon átnyúló uniós pályázat
Kategória: helyi hirek - Közzétette: admin
szerző: Fábián László

A RO-Hu 2-97 kódszámú COMMODI elnevezésű, határon átnyúló uniós pályázat záró Work Shopja kissé rendhagyó alakban, de megtörtént, augusztus 25-én.. Az eredeti tervek szerint ennek Vetésen kellett volna megtörténnie , ám a jól ismert okok miatt sajnos ezt a helyszínt nem lehetett biztosítani, de hála a modern technikának mégiscsak megoldást kínált az on-line kapcsolat, amit a szervezők apróbb, elkerülhetetlen kis hang- és képhibákkal, de sikeresen megoldottak.Több helyszínről jelentkeztek be a partnertelepülések, ám az egyszerűség végett Csenger és Geszteréd is a nyíregyházi Jósa András Múzeumból. A csengeri múzeumot Szabó János és Fábián László képviselte.

A nyíregyházi régészek L. Nagy Márta és Istvánovits Eszter a Régészeti Osztály vezetői voltak vendéglátóink, akik maguk is a pályázat résztvevőiként tevékenykedtek. A határ túloldaláról, romániai részről a Szatmárnémeti Múzeumból Kádas Zoltán régész, Nagykárolyból Gindele Róbertet láthattuk, hallhattuk.

Vetésről a Polgármesteri hivatalból maga a vetési polgármester Illyés Gyula köszöntötte a "résztvevőket", majd szót kapott Török József, a helyi Helytörténeti Gyűjtemény vezetője. A partnertelepülések és szervezetek több fontos szakmai kérdést tisztáztak, elemezték az elvégzett munkákat és eredményeket s kifejezték abbéli reményüket, hogy ezt a "légies" tanácskozást valamikor személyes találkozás is megpecsételi.

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz