:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum
 
<< Előző téma | Következő téma >>
2017 eseményei
Moderátorok: Erno, admin
Szerző Üzenet
admin
cs aug 01 2019, 10:36

Regisztrált tag #12
Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16
Üzenetek: 97
2017 eseményeiOktóber 20-án megnyílt Fábián Béla kisplasztikai kiállitása "GörbeTükörben" cimmel , melyen a figurákon kívűl népi parasztbútorok makettjeit láthattuk.
A kiállítást Deák Erika, az általános iskola rajztanárnője nyitotta meg (az albumhoz Katt ide!

Részletek a kiállitásról: Katt ide!

2017 augusztus 17-én nyitottuk a Szatmári Szellemiség Háza által készített" 1956 Szatmárban " -című hiánypótló és rendkívül informatív kiállítást, melybe a múzeumunk is biztosított tárgyi és dokumentációs anyagot a tárlat színesebbé tétele érdekében. A kiállítást Szórádi Sándor nyitotta meg, majd megható beszéddel emlékezett a csengeri eseményekre Kazamérné Juhos Erzsébet.l
június 24-én nyílt meg az a vándorkiállítás, mely Szatmár megye műemlékeit mutatta be nagyméretű fotókon. A tárlatot baracsi endre a Sz.Sz. b. megye közgyűlésének alelnöke nyitotta meg.


...

2017. Június - A Tőkés Zoltán csengeri ref. lelkész ajándékaként kapott kis üveges asztalka többnapos restaurálási munkával lett helyreállítva eredeti szépségébe. Ebben helyeztük el a XIX. sz végérről származó, szintén általa adományozott sárgaréz keresztelő paténát (tálca) és keresztelő kancsót.
Április 12-én készült el a nagygéci kiállításon a Haynau mítoszt felidéző "kinzókamra". Az installációt a csengeri múzeum munkatársai, Fábián László, Fábián Béla és Szabó János készítették el.(részletekhez Katt ide! )
...

Tarr János május közepén megnyílt kiállítása máris nagy sikernek örvend városunkban. A " Visszatérés szülöföldemre" cimmel ismertté vált vándorkiállitás a múlt években több városban is latható volt megyénkben. Csengerben ez az esemény még nagyobb jelentőséggel bir , hiszen a Vaján élő Tarr János , városunk szülötte.


...

Április 24. Riasztók beszerelése.Egy pályázat eredményeképpen a múzeum biztonságát szolgáló berendezéseket szereltek be a termekbe, ezenkívül három térfigyelő kamera őrzi a múzeum biztonságát.
Március 13-án népes közönség előtt nyitotta meg Forján Zsolt polgármester Deák Erika rajztanár- festőművész képzőművészeti tárlatát. A kiállított képek változatos technikákat és témákat mutattak be..Vissza az archivumhoz Katt ide!


[ Módosítva szo márc 07 2020, 07:57 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System