![]() | Hirek A múzeumról Szolgáltatásaink- informáciok Tárlatvezetés Archivum Képgaléria Regisztráció Vendégkönyv | ![]() |
:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum |
|
<< Előző téma | Következő téma >> |
2016 eseményei |
Moderátorok: Erno, admin
|
Szerző | Üzenet | ||
admin |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #12 Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16Üzenetek: 97 | 2016 eseményei ![]() Az év végén, novemberben sikerült megszereznünk a Hunyadi utca utolsó, lebontásra került tornácos házának esztergált oszlopait, és annak összekötő gerendázatát. Ezeket a múzeum udvarára szállítottuk, s terveink szerint eredeti formájában szeretnénk...További képekhez Katt ide! ![]() Október 21-én Muhi Sándor rendhagyó tárlatát láthatta a közönség. A grafikák alkotója a szatmárnémeti Művészeti Líceum művésztanára. A kiállítás az „ Élet szép”- címet viselte. ![]() Augusztus 20-án tartották Szatmárnémetiben a „Partiumi Magyar Napok” rendezvénysorozatát, ahová meghívást kapott a csengeri Múzeum is, egy kiállítás erejéig. A három kisméretű tablón az I. Világháború csengeri emlékeit –főként katonaképekkel –mutattuk be. A meghívásért és vendéglátásért köszönet Szőts Péternek, a Szatmári Múzeum igazgatóhelyettesének. ![]() ![]() Augusztus 19-én, a nemzeti ünnep alkalmából a hagyományokhoz híven új, nívós időszaki tárlatot nyitottunk meg, melyet szintén Kisvárdáról hoztunk, amik Szeifried Zoltán festő-grafikus alkotásait reprezentálták „A világ, ahogy én látom” – címmel. Elmondható, hogy az utóbbi évek egyik legjobb anyagát láthatta a közönség. ![]() Munkánk kiegészült Nagygéc történeti kiállításának berendezésével. Ebben az évben 5 tablót terveztünk meg és kiviteleztünk. Ezek a község történelmének fontosabb eseményeit mutatják be. ![]() ![]() ![]() Az utóbbi évek legnagyobb tárlóátrendezésre került sor júniusban. Az elmúlt évben visszakerültek az 1966-os templomrestauráláskor talált régészeti kriptaleletek, gyűrűk, boglárok, menteláncok. Nemcsak egy tárlót kellett teljesen átfogalmazni, hanem a két, egymás mellett álló tárlót meg is kellett időrendileg cserélni. ![]() Dr. Varga Béla mátészalkai fül-orr-gégész főorvos ,,Nigériai pillanatok" című egzotikus fénykép-gyűjteményéből nyílt kiállítás, mely előreláthatóan augusztus 18-ig látogatható. ![]() ![]() Az idei legnagyobb rendezvényünk a Luby – Társasággal közösen megtartott Luby Emléknap volt június 3-án. A Polgármesteri Hivatal parkjában emlékfát ültettünk és emlékkövet avattunk, majd délután a múzeumban szakmai konferenciára került sor. Ennek keretében régészeti – történeti és helytörténeti vonatkozású előadások hangzottak el. főképpen Szatmár megye múltjáról. ![]() Ez év májusában lett felállítva a múzeumudvaron a volt Sportcentrum elbontott kapuzatából átmentett Turuloszlop. Ezt még 2001 nyarán itt készítették a budapesti Műegyetem hallgatói. ![]() Április 31-án másodjára mutatkozott be Csorba István Kadosa, a Magyar Kultúra Lovagja képivel a csengeri közönségnek. A festmények a színház harsány világát idézték fel a látogatóknak. ![]() Március 11-én, az előrehozott nemzeti ünnepen nyílt meg Medgyessy Zoltán csengeri amatőr festőművész évadnyitó tárlata. A kiállítást megnyitotta Forján Zsolt polgármester. Vissza az archivumhoz Katt ide! [ Módosítva v máj 24 2020, 10:54 ] | ||
Vissza az elejére | | ||