:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum
 
<< Előző téma | Következő téma >>
2015 eseményei
Moderátorok: Erno, admin
Szerző Üzenet
admin
v nov 03 2019, 08:51

Regisztrált tag #12
Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16
Üzenetek: 97
2015 eseményei
Október 23-án fiatal csengeri tehetség mutatkozott be Szegedi Eszter személyében, aki a nyíregyházi művészeti középiskola végzős hallgatója. A kiállítást egykri tanára, Deák Erika nyitotta meg. A tárlat 2016 elejéig látható.A csengeri Almanap rendezvényeinek egyikén hagyományosan az a képzőművészti kiállítás nyílt meg, melyen a Szatmári Képzőművészek Egyesülete (Szatmárnémeti) mutatkozott be.

A még 2014 novemberében elnyert pályázati pénzből kirestaurált XVII- századi két úrasztali kendő visszakerült a reformáció csengeri történetét bemutató tárlóba.

Retrókiállítást rendeztünk július 20-tól a múzeum anyagából, az 1960- 70-es évek mindennapi tárgyaiból.

Június 5-én mutatkozott be a szatmárnémeti „Gyermekek Palotája” képzőművészeti szakköre, egyúttal együttműködési megállapodást írt alá a csengeri Múzeum az intézménnyel, Renyu Péter igazgatóhelyettes és Gergely Csaba festő. A vendégek változatos és színes kultúrműsorral kedveskedtek a megjelenteknek.
Május közepére elkészült a múlt évben sajnálatosan kihagyott múzeum bejárati előtti rész térkövezése.Május közepén nyílt meg a Vajai Téli alkotótábor és az Ősz Művésztelp képeiből összeállított tárlat.

Március 23-30-ig tartott Sanyikerten egy feltáró ásatás, anyíregyházi Jósa András Múzeum szervezésében, vezető régész Pintye Gábor volt, résztvett még Tompa György régész és Bocz Péter régésztechnikus is. A helyi múzeum munkatársai is kivették részüket a munkákból. Az ásatás legértékesebb lelete egy kora Árpád-kori épen előkerült kemence volt.Március 13-án nyitotta meg Komlódy Miklós alpolgármester az év első kiállítását. Szabó Tamás tyukodi restaurátor szakos hallgató mutatkozott be változatos technikájú és témájú képeivel.Vissza az archivumhoz Katt ide!


[ Módosítva szo jan 23 2021, 03:05 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System