:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum

<< Előző téma | Következő téma >>
2013 eseményei
Moderátorok: Erno, admin
Szerző Üzenet
admin
v nov 03 2019, 09:08

Regisztrált tag #12
Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16
Üzenetek: 97
2013 eseményei

Október 23-án a csengeri határ Sanyikert részén detektoros leletkutatást végeztünk múzeumi szakemberek közreműködésével. Ennek során 3 római érem és két fibula került elő.

Október 23-án „Most búcsúzunk és elmegyünk….” elnevezéssel nyílt kiállítás régi iskolai tablókból, az 1960-as évektől az 1970 évekig. Emellett még úgynevezett „kistablókat” is bemutattunk. A Gimnázium is szerepel a legrégebbi tablóival 1965, 1967-ból.

Szeptember 1-én A Vetési Pátens 310 éves évfordulója alkalmából a szonmszédos Vetés (Románia) községben megemlékezést tartottak, melyen Fábián László, a csengeri múzeum vezetője méltatta a kuruc mozgalom fontos dokumentumának jelentőségét.

Augusztus 20-án a városi ünnepség keretében a felújított Galériateremben Komiszár János debreceni, Holló László díjas festőművész alkotásait láthatták az érdeklődők. (az albumhoz: Katt ide! )

Júniusban került tárlóba a 2010-ben, Ura határában talált kincslelet. Az ezüstpénzek és a mellette elhelyezett nyílhegyek és muskétagolyók illusztrálják a környék 17. századi viszontagságait

Májustól kezdődött el a régóta esedékes falfelújítás a Kiállítóteremben. Ennek során a paravánok átfestése is megtörtént. Munkálatokat az Ált. Iskola karbantartói végezték el szakszerűen

Március 15-én „Mesterségek Dícsérete” -címmel nyitottunk népi mesterségekből nagysikerű kiállítás nyíregyházi alkotók munkáiból. Tóth József csengerújfalusi születésű sallangosmester és bőrdíszműves mutatkozott be, Kakuk Pálné hagyományos úrihimzéseivel aratott sikert, Németh Gabriella pedig paszomántokkal díszített, a divatot követő nemzeti viseleteket állított ki.

Vissza az archivumhoz Katt ide!

[ Módosítva v máj 24 2020, 12:59 ]
Vissza az elejére

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF