:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum
 
<< Előző téma | Következő téma >>
2018 eseményei
Moderátorok: Erno, admin
Szerző Üzenet
admin
v nov 03 2019, 09:23

Regisztrált tag #12
Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16
Üzenetek: 96
2018 eseményei


Hazakerült dr.Szuhányi Ferenc díszmagyarja

December közepén a díszmagyar, a hozzá tartozó mentelánccal együtt meg is érkezett. Szinte teljesen ép állapotban vannak, mert maga a díszmagyar két részből áll, a felsőtesten viselt dolmányból és a csak panyókára vetett mentéből

....

A díszmagyar, a hozzá tartozó mentelánccal együtt...dr.Szuhányi Ferenc a csengeri járás Főszolgabírája. (a részletekhez Katt ide! )


Fábián László nyugalmazott múzeumigazgató emlékplakettet kapott
December 1-én a hagyományos „Jósa-napok” keretében, a nyíregyházi Városházán Fábián László nyugalmazott múzeumigazgató több évtizedes munkássága elismeréseképpen bronz emlékplakettet és oklevelet kapott.


Medgyessy Zoltán amatőr festő képeinek tárlata
Október 19-től láthattuk a csengeri Medgyessy Zoltán amatőr festő újszerű közlésű képeinek tárlatát, „Valamit az Időről –színek és szavak” – címmel.


Hunyadi utcáról származó esztergált faoszlopokAugusztusra már álltak a Hunyadi utcáról származó, 1865-ben épült parasztház utcai és udvari esztergált oszlopai. A nagy szakértelmet kívánó ácsmunka Lőrincz Ottó ácsmester és Lőrincz Attila tudását dicséri.
további képekhez Katt ide!


Kiállitás Ószabó István festőművész képeiből


Augusztus 16-án, „Összefut az Ég vize”- címmel képzőművészeti kiállítást nyitottunk, Ószabó István debreceni költő festményeiből. A képek verseinek hangulatát tükrözik, bájos naiv megfogalmazással.. A megnyitó beszédet tárlatvezetőnk Fábián László mondta el. ( az album megnyitásához Katt ide!


A Szuhányi kastélyból származó pipatórium


A nyár folyamán sikerült fáradságos munkával kirestaurálni a Szuhányi kastélyból származó pipatóriumot, melyben sok segítséget nyújtott Ercsei Viktor fafaragó


Rendhagyó tárlat Csengerben
2018. június 6-án rendhagyó időszaki plakátkiállítást láthatunk a galériateremben. Megidéztük az 1960-as évektől a rendszerváltási terjedő időszakot, korabeli plakátokkal, dokumentumokkal és tárgyi emlékkel és plakátjaival, szerepel a legendás „Továriscsi konyec”- nagyméretű plakát is, de csengeri vonatkozású anyagot is bemutatunk, korabeli felvonulások fotóival A részletekhez Katt ide!


Tiszai Nagy Menyhért kiállítása Csengerben

A március 15-i városi ünnepség záróakkordjaként emlékkiállítással mutattuk be Tiszai Nagy Menyhért aranyosapáti festőművész képeit, aki már korábban, 2001-ben is bemutatkozott már a csengeri közönségnek. Az emlékkiállítást Baracsi Endre a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg. A részletekhez Katt ide!


Fábián Béla terrakotta szobrainak kiállítása NagyecsedenFebruár 8-án a nagyecsedi múzeummal való jó kapcsolataink jegyében Fábián Béla terrakotta szobrainak kiállítása nyílt meg Nagyecseden, melyet Kovács Barnáné nyitott meg.


Vissza az archivumhoz Katt ide![ Módosítva p nov 22 2019, 12:34 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System