:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum
 
<< Előző téma | Következő téma >>
2011 eseményei
Moderátorok: Erno, admin
Szerző Üzenet
admin
sze ápr 29 2020, 12:42

Regisztrált tag #12
Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16
Üzenetek: 97
2011 eseményeiHosszú szünet után december 1-jén újra képzőművészeti kiállítás nyílt „Téli Tárlat”- néven az immár szabaddá vált galériateremben. A kiállító festők: Tarr János (Nyíregyháza), Medgyessy Zoltán és Dorogi Béla (Csenger),művei mellett Fábián Béla terakottaszobrai is láthatóak. A vásárlással egybekötött tárlat 2012 március elejéig tekinthető meg.
November 3-án a csengeri múzeum és a nyíregyházi Jósa András Múzeum szervezésében Komlódtótfaluban, a Faluházban tartottuk a „Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműkö-dési Program” keretében megjelent, Ura, Tyukod, Ököritófülpös, Porcsalma kiadványok ünnepélyes bemutatását. Dr. Németh Péter címzetes múzeumigazgató adott kritikától sem mentes ismertetést. Sajnos az érintett községek polgármesterei nem voltak jelen.
Szeptember elején elkezdődött a nagysikerű „Az Ecsedi-Láp világa” kiállítás lebontása. A munkák majd’ egy hónapig tartottak.
Szinte a tavasz kezdetétől egész a nyár közepéig tartott a tűzoltókocsik és egy parasztszekér teljeskörű felújítása. Ebben nagy segítséget nyújtott az itt alkalmazott közmunkás.
Május 14-én a Művelődési Központban a Cigány Kisebbségi Önkormányzat szervezésében tartották a Kistérségi Hagyományőrző Roma Találkozót, melyen a Helytörténeti Múzeum vezetője a csengeri cigányság múltjától tartott vetítettképes előadást, majd Talpas István helyi cigány fotográfus képeiből összeállított kiállítást nyitotta meg.


Vissza az archivumhoz Katt ide!
[ Módosítva v máj 24 2020, 07:19 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System