:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum

<< Előző téma | Következő téma >>
2010 eseményei
Moderátorok: Erno, admin
Szerző Üzenet
admin
cs máj 21 2020, 08:04

Regisztrált tag #12
Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16
Üzenetek: 97
2010 eseményei

Szeptember 16-án nyitottuk meg az Ecsedi-láp világa című látványos kiállítást, melyet dr. Ecsedy István régész adott át
.Ez az anyag egészen 2011 októberéig lesz látogatható.

Augusztus 15-20-ig megnyílt a Csengeri III. Nemzetközi Alkotótábor. A művészek fő bázisa a múzeumudvar volt.
Résztvevők: Hétfalvi Ildikó, Kozma Lídia Elena (Nagybánya), Bertalan Ferenc és Demeter Imre (Hajdúnánás).

Múzeumunk is segített július 15-16-án Pintye Gábor régésznek Urában, ahol a határban folyt kisebb ásatás.
Ennek eredményeképp több ezer darabból álló éremkincs került elő, melynek nagyrésze a 16-17.századból származik.
A lelet feldolgozása még tart.

Június 25-én a csengeri Múzeumban rendezték meg a „Lápvidéki civilizációk a Felső-Tisza vidékén” című konferenciát, melyen a magyar és román régészek és etnográfusok tartottak előadásokat erről a témáról.

A csengeri református templom ősi fali között, a Vetési Albert Napok keretében előadások hangzottak el a reneszánsz érsek, Mátyás király diplomatája emlékére. A múzeum vezetője a csengeri egyház úrasztali edényeiről tartott vetített képes előadást.

Május 1-jén az Almavirágzás-nevű városi rendezvénysorozat egyik eseménye volt a negyven évvel ezelőtti Nagy Árvízről szóló kiállítás, melyen az eredeti helyszíneken készült fényképek és tárgyi emlékek idézték fel a drámai napokat.

A hagyományokhoz híven, nemzeti ünnepünkön, Március 15-én festménykiállítás várta a művészetek kedvelőit a múzeum galériatermében. Ezúttal a gávavencsellői művésztanár, Kerülő Ferenc képeivel ismerkedhettek meg a látogatók.

Vissza az archivumhoz Katt ide!

[ Módosítva v máj 24 2020, 10:39 ]
Vissza az elejére

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF