:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum
 
<< Előző téma | Következő téma >>
2020 eseményei
Moderátorok: Erno, admin
Szerző Üzenet
admin
h jan 11 2021, 10:41

Regisztrált tag #12
Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16
Üzenetek: 97
2020 eseményei

Szerencsésen túléltük ezt a vírusokkal és egyéb kellemetlenségekkel teletűzdelt évet. Egy boldogabb újév reményében összefoglaltuk olvasóinknak a múzeummal kapcsolatos fontosabb eseményeket.November végén újabb kiadvánnyal jelentkezett a múzeum. A Monográfia folytatásaként adtuk ki a Molnár József Csengerről Szóló Írásai –című kötetet, mely városunk tudósának összes Csengerrel kapcsolatos írását tartalmazza.
( a részletekhez Katt ide! )Október elején a Galériaterem tetejének elavult azbesztpala borítását egy pályázatnak köszönhetően sikerült lecserélni. Egyúttal a műhely már-már beomlófélben lévő tetőzetét is felújították, illetve egy szomszédos raktárral közös fedelet alakítottak ki.
( a részletekhez Katt ide! )Szeptember 6-án visszahozták Nyíregyházáról azt a kiegészített dák jellegű edényt, melyet szintén a Szamos palaján találtak. Ezzel tovább bővült a népvándorlás korát bemutató régészeti anyagunk. ( a részletekhez Katt ide! )Szeptember 4 A járvány miatt többször elhalasztott Csengeri Alkotók Tárlata című kiállítás nyílt meg. Itt a városunkban tevékenykedő amatőr művészek mutatkoztak be nagy sikerrel.( a részletekhez Katt ide! )Augusztus elején Csengerben Eszenyi Enikő. városunk szülötte színművészeti mesterkurzust tartott. Az egy hetes munka befejezéseként, augusztus 8-án a múzeumudvar is egyik színhelye lett egy több helyszínen bemutatott Csehov műnek.
( a részletekhez Katt ide! )Július elejétől folytatódott az elmúlt évi feltáró ásatás a múzeum udvarán. Jakab Attila vezető régész célja az egykori parókia alapfalainak tisztázása volt, ami részben sikerült is.( a részletekhez Katt ide! )Június 9-én Múzeumunk is csatlakozott Családkutatók Napja alkalmából rendezett egész napos élő on-line műsorhoz, ami Molnár József születésnapjának emlékére jött létre. ( a részletekhez Katt ide! )Március vége. Az elmúlt évben behozott, a tótfalusi Szamos palajon talált, környékünkön igen ritka rézkori edényt a nyíregyházi restaurátorok kiegészítették, visszakerült, és a tárlóban elhelyezve gazdagítja régészeti gyűjteményünket.
( a részletekhez Katt ide! )Március 15. : A hagyományoknak megfelelően az idén tavasszal képzőművészeti tárlattal nyitottunk, a Vajai Múzeum képzőművészeti anyagával. Sajnos a Covid19 járvány miatt a megnyitó elmaradt, és nem is volt látogatható az amúgy változatos anyag. ( a részletekhez Katt ide! )Január 22. A múzeum több évtizedes terve valósult meg ezen a napon. melyen bemutattuk a már december végén megjelent Csenger Monográfia kötetet. A színvonalas megjelenésű és gazdag tartalmú könyv szerzői is ott voltak a népes közönség előtt zajló eseményen.( a részletekhez Katt ide! )


Vissza az archivumhoz Katt ide!


[ Módosítva szo jan 23 2021, 03:13 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System