:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum
 
<< Előző téma | Következő téma >>
2005 fontosabb eseményei
Moderátorok: Erno, admin
Szerző Üzenet
admin
p jan 15 2021, 01:02

Regisztrált tag #12
Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16
Üzenetek: 97
2005 fontosabb eseményeiMárcius 15. „Tavaszi Tárlat” címmel nyílt kiállításon, két fiatal művész, Ertel Katalin és Kertész Angelika a nyíregyházi főiskola végzős rajzszakos hallgatói mutatkozott be.
Június 25. Több éves hagyományként a Sakk és Asztaltenisz Szakosztály a múzeumudvaron tartotta a Körzeti Sakkversenyt, melyet közös vacsora követett.
Július 29. –én egy majd száz fős százhalombattai biciklisegylet választotta két napos szatmári körútjának bázisául a múzeumudvart, ahol naponta tartottak megbeszéléseket.
Augusztus 20 –án a Csengeri Napok rendezvénysorozat részeként testvérvárosunk, a romániai Negresti Oas néptáncosai választották gyülekezési és pihenőhelyül a múzeum udvarát, ahol rögtönzött bemutatót is tartottak.


Augusztus 20- án, délután kezdtek beérkezni a budapesti Műegyetem azon hallgatói, akik az alakuló Sportcentrum organikus kapuzatának megépítése miatt jöttek. A múzeumudvaron két hétig sátoroztak, illetve itt dolgoztak. Szellemi vezetőjük Csernyus Lőrinc, városunk főépítésze volt. A kapuzat szeptember 15 –én készült el.
Október 13 a hagyományos Almanap kulturális programjaként a galériateremben Sipos Barbara budapesti festőművésznő nagyméretű és meghökkentő témájú és technikájú képei lettek kiállítva.


November első napjaitól több fontos és halaszthatatlan munkálatok kezdődtek el.

November 7 én elkezdődött a Galériateremben pályázati pénzből a régi burkolat cseréje, melyet december elejére már be is fejeztek. E hónap közepére a lépcső és az akadálymentesített feljáró is elkészült. A burkolással párhuzamosan a galéria keleti ablaka meg lett szüntetve, ezáltal jóval megnövekedett a kiállító felület. Mindezek a munkák december végéig fejeződtek be.November 17-én indult el el a múzeum elavult, használhatatlan szennyvízelvezetésének átalakítása.
A munkálatokat a helyi KHT végezte.


Vissza az archivumhoz Katt ide![ Módosítva szo jan 23 2021, 03:06 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System