:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum
 
<< Előző téma | Következő téma >>
2000 fontosabb eseményei
Moderátorok: Erno, admin
Szerző Üzenet
admin
cs jan 21 2021, 12:06

Regisztrált tag #12
Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16
Üzenetek: 97
2000 fontosabb eseményeiMárcius 15. Ezt az évet a Vajai Művésztelep bemutatásával kezdtük, annak őszi terméséből válogattunk, a több mint harminc változatos tematikájú- technikájú festménnyel és grafikával mutatkoztak be a Vaján alkotó képzőművészek.

Június 7. Nagy helyi sikert aratott az Őseink Arca –című kiállítás, amelyen a múzeum tulajdonában lévő eredeti régi műtermi családi fotók, s ezt kiegészítve kölcsönadott képekkel, idézték fel hajdani eleinket. Különösen a fiatalok csodálkoztak rá soha nem látott őseikre.
Augusztus 6- 11. A múzeumudvar egy hétig helyi gyerekekkel népesedett be. Gavallér Gréta csengeri, és Tóth Zsófia nyíregyházi rajz szakos főiskolások kézművestábort szerveztek, ahol különféle díszítő technikákkal ( gyöngyfűzés, textilcsomózás stb) ismertették meg őket.
Szeptember 14 Színvonalas kiállítást láthatott a csengeri közönség, melyen Nagy Lajos Imre szobrászművész, a nyíregyházi főiskola rajz tanszékvezetője formabontó, papírból készült szobraival mutatkozott be,, valamint Havasi Tamás nyírbátori művész grafikáit is láthattukOktóber 23 –án Torma Veronika fehérgyarmati amatőr festőnő kiállítása volt látható, melyen főleg a szatmári tájképek domináltak a csendéletek mellett.December. Medgyessy Zoltán helyi amatőr festő képei „Karácsonyi Tárlat„ névvel búcsúztatták az évet.Vissza az archivumhoz Katt ide!


[ Módosítva h febr 01 2021, 02:47 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System