:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum
 
<< Előző téma | Következő téma >>
2002 fontosabb eseményei
Moderátorok: Erno, admin
Szerző Üzenet
admin
p jan 22 2021, 10:19

Regisztrált tag #12
Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16
Üzenetek: 97

2002 fontosabb eseményeiMárcius 15. Ebben az évben Bíróné Gáthy Judit kiállításával fejeződött be a nemzeti ünnep városunkban, ahol szatmári ihletettségű festményekkel mutatkozott be a fehérgyarmati amatőr festő.Június vége ezidőtájt kezdtük el a Galériateremben a majd húsz éves, múzeumunkhoz már nem méltó, elavult vászonfalborítás átcserélését pozdorjalapokkal. E munkálatokkal méltóbb bemutatási felületeket tudtunk biztosítani az elkövetkezendő kiállításoknak.
Augusztus 20 A vajai Múzeummal való régi jó kapcsolataink révén a megújult Galériateremben az ottani Nyári Nemzetközi Művésztábor anyagából rendeztünk nívós tárlatot.Szeptember 5 én rendezték meg Mátészalkán, a sportcsarnokban a régió értékeit bemutató Mátészalkai Expót, melyen városunk is képviseltette magát múzeumunk néprajzi anyagával színesítve. Nagy sikert arattunk, melyet bizonyít, hogy elnyertünk egy nívódíjat.Október 23-án ismét régi jó ismerősünk, Kovács Emil Lajos szatmárnémeti festőművész nagybányai hagyományokat idéző képeiből láthatott válogatott anyagot a népes közönség.
November elején fejeződtek be azok a már augusztusban elkezdődött munkák, melyek által a Deák János által adományozott egykori, Molnár Zsigmond parasztházának (Rákóczi u) tornáca lett újraépítve. Köszönettel tartozunk Farkas Miklós építész és Szilágyi Mihály székely ácsmester szakmai segítségéért


Vissza az archivumhoz Katt ide!


[ Módosítva szo jan 23 2021, 03:43 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System