:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum
 
<< Előző téma | Következő téma >>
2001 fontosabb eseményei
Moderátorok: Erno, admin
Szerző Üzenet
admin
v jan 31 2021, 05:06

Regisztrált tag #12
Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16
Üzenetek: 97
2001 fontosabb eseményeiJanuár. Az előző évben megnyílt, de még ebben a hónapban is megtekinthető volt Medgyessy Zoltán amatőr festő, Karácsonyi tárlat –című kiállítása.
Március 15- én adta át Petrika Ibolya, a megyei sportélet kiválósága, azt a Múzeum által készített, azt az egyedülálló kiállítást a Sportcsarnokban, mely Csenger sportéletét mutatja be a kezdetektől. A sportéletben egykor jeleskedett csengeriek emléklapot vehettek át.Március 15.én a múzeum Galériatermében Cigány Képzőművészek alkotásait láthattuk, több hónapig. Varga László csengeri gyökerekkel rendelkező festő megnyitója után a helyi cigány kisebbség rövid műsort adott.
Augusztus elején a Múzeumudvaron Juhász János támogatásával Szilágyi Mihály gyergyócsomafalvi székely ácsmester és brigádja a bográcsoló és a szalonna sütő fölé erdélyi hatásokat idéző tornyos építményt készített.Augusztus 20 Haditechnikai modellkiállítás –mely II. világháborús működőképes tankokból állt – nyílt meg Szőke László kecskeméti modellező anyagából. Ezt egészítették ki vitéz Gyenes László ny. ezredes az M. kir. Honvédség mindennapjait felidéző karikatúrái. A nagysikerű kiállítást vitéz Jósa Iván, a HOHE alelnöke nyitotta be.Október 23 –én az Aranyosapáti Alkotóház és az I. Kisvárdai Képzőművészeti Műhely közös tárlatát nyitotta meg Csorba István Kadocsa festőművész.


November 29 én Csenger városa, a Kulturális Minisztérium által kiírt Múzeumpártoló Önkormányzat pályázaton II. díjat kapott. A kitüntetést Budapesten vették át Iparművészeti Múzeum dísztermében dr. Ecsedy István csengeri származású minisztériumi államtitkártól.November 30 –én nyílt meg Kovács Emil Lajos, szatmárnémeti festőművész tárlata, mely január végéig volt látható.


Vissza az archivumhoz Katt ide!


[ Módosítva sze febr 03 2021, 12:08 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System