:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum
 
<< Előző téma | Következő téma >>
1999 fontosabb eseményei
Moderátorok: Erno, admin
Szerző Üzenet
admin
sze febr 03 2021, 04:49

Regisztrált tag #12
Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16
Üzenetek: 96
1999 fontosabb eseményei
Március 17-én a történeti teremben megrendezett Tudományos Ülésszakon a nyíregyházi Jósa András Múzeum két vezető régésze, Istvánovits Eszter és Almássy Katalin tartott nagysikerű vetítettképes előadást a népes közönség számára az elmúlt évek csengeri ásatásairól.


Március 18 –án a Galériateremben „Csengeri Tehetségek” –címmel közös kiállításon mutatkozott be Deák Erika, Medgyessy Zoltán és Gavallér Gréta. A kiállítást Heini Schorno szobrászművész nyitotta meg.Március 19. Autentikus környezetben, a Történeti Teremben került sor az általános iskola nyolcadikosainak részére megrendezett Helytörténeti Vetélkedőre. Az öt csapat érdekes feladatokkal birkózott meg.
Május elején első alkalommal tártuk a nagyközönség elé a gyűjteményünkben lévő régi televíziókat, rádiókat és egyéb híradástechnikai eszközöket. Az anyag egész október közepéig volt látható.Június 5 -10-ig a Családsegítő Központ által szervezett nyári napközi keretében a múzeum udvarán Kézműves Tábor volt, ahol Kovács Géza kézdivásárhelyi szobrász irányításával agyagozással, illetve Csohán Illésné csengeri tanítónő vezetésével a gyöngyfűzés, foltvarrás technikájával ismerkedtek meg a gyerekek.
Október 23. Testvérvárosi kapcsolatok ápolásának egyik eszközeként képzőművészeti kiállítással mutatkozott be Tasnád városa. Vass Csaba és Buzare alkotásain kívül tanítványaik munkáit láthattuk.
Vissza az archivumhoz Katt ide!


[ Módosítva k júl 27 2021, 07:29 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System