:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum
 
<< Előző téma | Következő téma >>
2021 eseményei
Moderátorok: Erno, admin
Szerző Üzenet
admin
szo febr 25 2023, 05:40

Regisztrált tag #12
Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16
Üzenetek: 97
2021 fontosabb eseményei1.Február 25-25-án egy turisztikai pályázat keretében teljesen megújuló komlódtótfalusi Becsky-Kossuth kastélynál a földmunkákat megelőző kötelezően szükséges régészeti feltáráson a csengeri múzeum is részt vett.2. Május másodikára lett teljesen kész hosszas előkészítés után egy reprezentatív Híradástechnikai Kiállítás. Sajnos a koronavírus járvány miatt az ünnepélyes megnyitó is elmaradt és ez évben hivatalosan nem is volt látogatható.3. Május 8-án újabb látványossággal gazdagodott a múzeumudvar. Az Ifjúsági Egyesület rendezvényeken hasznosítható, grillezésre is alkalmas kemencét építtetett. Ez a rész később fedetté vált.
4. Május 28-án Katona Róbert a múzeum kéményére egy időjárási Webkamerát szerelt fel, s ezzel Csenger bekapcsolódott a megfigyelőhálózatba. A kamera a Piac Béke és a Kossuth utca elágazását fogja be.


5. Június közepére teljesen kész lett a Hunyadi (Kis) utcai parasztház esztergált oszlopú tornáca. A már februárban elkezdett munkák végeredménye egy igazi látványosság lett. A kivitelezést Szakács Ferenc cége végezte.


6. Június 18 –án a csengeri Múzeum és az Ífjúsági Egyesület küldöttsége tett szakmai utat Bihardiószegre, az ott eltemetett csengeri Melith Pál kuruc ezredes emlékeit kutatva. A diószegi templom falán elhelyeztük a koszorúnkat is. Utunk során felkerestük testvérvárosunkat, Krasznát


7. Szeptember 30 és október 1.-én tartottuk meg a II. CSERÉP (Csengeri Régész Piknik) találkozót, melyen Szatmárnémetiből, Nagykárolyból is itt voltak barátaink. Első nap a szamosbecsi Süllyedés nevű határreszt tekintettük meg, majd Lőköstelke helyét próbáltuk felderíteni. Másnap tudományos előadások hangzottak el.
8. November 17. A tervezett M49-es gyorsforgalmi út módosított terve miatt a csengeri múzeum munkatársai együttműködve a Várkapitányság szakembereivel terepbejárást végeztek a kijelölt szakaszokon, mely Tibotánál kezdődött és Jánosi után Szamosanygalos határában végződött.
9. December 9-én az M49-es gyorsforgalmi út első szakaszának terepbejárásának végeztével a Jósa András Múzeum régészei megbeszélést tartottak szálláshelyükön, a kocsordi Unitárius Egyház közösségi termében. Erre az alkalomra meghívást kapott a csengeri múzeum is.
.

Vissza az archivumhoz Katt ide![ Módosítva cs márc 02 2023, 08:15 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System