2021. jan.
17
  Tervek a 2021 évre
Kategória: helyi hirek - Közzétette: admin
szerző. Fábián László

Ilyenkor, év elején illő, hogy tájékoztassuk olvasóinkat ez évi terveinkről. Ezt azonban csak erős kétségekkel tudnám előrebocsátani,hiszen ismerjük jól, hogy a vírus milyen módon tud beleszólni az életbe. Az előrejelzések szerint nyár közepéig nem sokat változik a helyzet. Mindenesetre terveink azok vannak, ez természetes.Elsősorban a már az elmúlt évben elnyert pályázati pénzből a Kisutcai tornác befejezését kell említeni, ami biztosra vehető.

A másik nagyszabású terv megvalósulása viszont erősen kétséges. Szintén pályázati összegből rendeznénk meg az úgynevezett II. Régészeti Piknik –elnevezésű kétnapos találkozót. Ennek keretében az első napon a Jósa András Múzeum régészeti gárdája és a Szatmárnémeti Megyei múzeum meghívott régészeivel közösen két-három frekventált régészeti lelőhelyen terepbejárásokat végeznénk, fémkeresős segédlettel. Másnap értékeljük az eredményeket (reméljük lesz mit), majd szakmai előadások hangzanának el, melyek többnyire Csengerről és a szűkebb környezetről szólnának.

Ám ezek az elképzelések igen bizonytalanok, a vírus mindent dönthet.Ha körülmények engedik, akkor egy időszakos kiállítást is rendeznénk. Sajnos kezünket és fantáziánkat erősen köti a járványhelyzet alakulása –melyet előre még elképzelni sem nagyon lehet. Mindenesetre, ha valami konkrétumról értesülünk, jó előre információt adunk.