2019. nov.
18
  Nyomdában a Csenger Monográfia
Kategória: programajánló - Közzétette: admin
szerző: Fábián László

Örvendetes hír számunkra, hogy a régóta várt Csenger Monográfia pár héten belül megjelenik, ugyanis a nyomda december 5- re ígérte a munkálatok befejezését, illetve kiszállítását..

A tekintélyes oldalszámú - kb. 720 oldalas - kötet szerkesztőgárdájából többen neves nyíregyházi régészek.

Az őskort dr. Istvánovits Eszter régész írja, a középkort dr. Németh Péter régész, ebben külön Jánosiról Jakab Attila régész és Sanyikertről Pintye Gábor régész ír tanulmányt.

A Melith család megjelenésétől az -1711-ig tartó éveket Nagy Dóra levéltáros, míg a XVIII. századtól 1848-ig tartó időt Kujbusné Mecsei Éva főlevéltáros tárja fel, 1848- tól 1950 ig terjedő időszakot dr. Bene János történész dolgozza fel.

1950- től 1975-ig tartó éveket Szabó János kultúrtörténész tekinti át, az 1975-től napjainkig időszakot Fábián László és Fábián Béla írta meg. A kötetben Csenger néprajza is tért kap, ami Fábián László etnográfus munkája.

A kiadvány gazdag képanyaga méltó a tartalomhoz.

A Monográfia ünnepélyes bemutatójáról még egyelőre nem tudunk pontos dátumot mondani, hiszen számos egyeztetést kell ehhez megoldani, ugyanígy még arról sem lehet nyilatkozni, hogy mennyi lesz az ára a könyvnek, ez is később dől el.

A megjelenő példányszám 630 darab.kapcsolódó: Nagy az érdeklődés a Csenger monográfia iránt Katt ide!