2020. júl.
23
  Amatőr alkotók kiállítása a Múzeumban
Kategória: programajánló - Közzétette: admin
szerző: Fábián László

Városunk csekély lélekszámához képest igen népes a képző és iparművészethez vonzódó tehetséges alkotók száma. Mindenképpen Ideje volt, hogy Múzeumunk lehetőséget biztosítson számukra, hogy Csenger műértő közönségének bemutassák munkáikat. Az alkotók mindannyian szabad idejükben, igazi amatőrként dolgoznak, kifejezve önmagukat, hogy ezzel értéket teremtsenek.A tárlat már látogatható, de az ünnepélyes megnyitó augusztus 22-én lesz

A kiállításon bemutatkozó alkotók egy részét már jól ismerjük, korábbi tárlatokból, de több az új arc. A régiek közül meg kell említeni Medgyessy Zoltánt festményeivel és Fábián Bélát terekotta szobraival és bútormakettjeivel.
Ismerjük még Deák Erika markáns festményeit, Molnár Melitta sejtelmes grafikáit és Szegedi Eszter  tanulmányait is.
Gavallér Gréta pedig szintén grafikákat mutat be.Ugyanakkor új alkotók is bemutatkoznak változatos technikájú munkáikkal, többek között Nagy Imréné Ancsa bájos horgolt mesefigurákkal, Ercsey Viktor letisztult fafaragásaival, jelentkezik.

Új neveket ismerhetünk meg a festőkből, Figus Tonsics Anita leheletfinom képei szemet gyönyörködtetők, Barkász Heléna és Boros Endréné tájképekkel és csendéletekkel lépnek elő.
Egy különleges technikával is megismerkedhetünk, Fekete Zsuzsa csodaszép gobleineken keresztül.

Három fotós a jelentkezett, akiket egyébként már ismerünk egyéb módon. Kákos Dávid inkább riportfotózásban jeleskedik -bár a művészi megoldások sem állnak távol tőle. Nagy Szabolcs pedig a város hangulatát igyekszik megragadni, visszaadni.Szigeti Julianna sem ismeretlen a csengeriek előtt, hiszen a televízióban, az időjárásjelentéskor már több művészi szintű fotója is szerepelt. Ezúttal is hangulatos képekkel mutatja be a szűkebb környéket, főképpen Nagygécet és Tótfalut..